Na de communicatie van gisteren, dinsdag 27 oktober met betrekking tot de pauzering van sport door de Vlaamse overheid houden wij ons hieraan dit op een duidelijke manier tot bij jullie te brengen.

Zeer strenge maatregelen van de Vlaamse overheid werden afgekondigd, ook voor het sportlandschap. En hoe zit dat met het volleybal. Één ding staat vast, alle competitiewedstrijden inclusief bekerwedstrijden vanaf de reeks Nationale 1 tot en met U13 werden opgeschort vanaf woensdag 14 oktober, tot wanneer is momenteel nog niet bekend. Zoals medegedeeld door minister Weyts kunnen alle sporten (indoor en outdoor) voor kinderen tot en met 12 jaar (geboren in 2008 of later) wel blijven doorgaan zonder beperkingen.

Echter beseffen wij ook dat de uitzonderingsregel zou toestaan dat U11 mag blijven spelen. Na overleg met onze jeugdcommissies en de verantwoordelijken van de betrokken competitieleiding zien wij ons genoodzaakt om ook de U11 competitie stop te zetten. We prefereren trainingen ten opzichte van wedstrijden. We hebben het grootste respect voor deze ouders, vrijwilligers en trainers en zijn van mening dat in deze pandemie ieders gezondheid voorop staat. 

  • Geen amateurwedstrijden vanaf de U11 tot bij tegenbericht van de overheid en Volley Vlaanderen.
  • er mag enkel nog getraind worden door kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar (geboren in 2008 of later)
  • Bij profwedstrijden is er geen publiek meer toegelaten.