Na de communicatie van gisteren, dinsdag 27 oktober met betrekking tot de pauzering van sport door de Vlaamse overheid houden wij ons hieraan dit op een duidelijke manier tot bij jullie te brengen.

Zeer strenge maatregelen van de Vlaamse overheid werden afgekondigd, ook voor het sportlandschap. En hoe zit dat met het volleybal. Één ding staat vast, alle competitiewedstrijden inclusief bekerwedstrijden vanaf de reeks Nationale 1 tot en met U13 werden opgeschort vanaf woensdag 14 oktober, tot wanneer is momenteel nog niet bekend. Zoals medegedeeld door minister Weyts kunnen alle sporten (indoor en outdoor) voor kinderen tot en met 12 jaar (geboren in 2008 of later) wel blijven doorgaan zonder beperkingen.

Echter beseffen wij ook dat de uitzonderingsregel zou toestaan dat U11 mag blijven spelen. Na overleg met onze jeugdcommissies en de verantwoordelijken van de betrokken competitieleiding zien wij ons genoodzaakt om ook de U11 competitie stop te zetten. We prefereren trainingen ten opzichte van wedstrijden. We hebben het grootste respect voor deze ouders, vrijwilligers en trainers en zijn van mening dat in deze pandemie ieders gezondheid voorop staat. 

  • Geen amateurwedstrijden vanaf de U11 tot bij tegenbericht van de overheid en Volley Vlaanderen.
  • er mag enkel nog getraind worden door kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar (geboren in 2008 of later)
  • Bij profwedstrijden is er geen publiek meer toegelaten.

Beste WEK-volleyballer,

De inspanningen (ongetwijfeld ook die van u) hebben vruchten afgeworpen: het aantal besmettingen met Covid is voldoende teruggedrongen dus vanaf woensdag 26 augustus kunnen we eindelijk beginnen trainen.

Als bijlage vinden jullie de richtlijnen van Volley Vlaanderen die gehanteerd zullen worden tijdens de trainingen. Hou er rekening mee dat je de kleedkamers voorlopig niet kan gebruiken. Kom dus in sportuitrusting naar de training en wissel je schoenen in de sporthal. Voor de +12 jarigen: hou je mondmasker op tot je in de sporthal bent en de training begint.

Zoals eerder gemeld, starten de competitie en de bekerwedstrijden van de seniors pas in oktober. De jeugdcompetitie zal starten zoals origineel gepland. Over een alternatieve invulling van het jeugdweekend vergaderen we volgende week. De jeugdspelers zullen via hun trainer horen welke extra training er eventueel voor hen georganiseerd wordt.

We houden jullie via de website, mail en whatsapp-groepen op de hoogte van de verdere evolutie en eventuele wijzigingen. Wie specifieke vragen heeft, mag ook altijd Leo bellen (0476 85 95 93).

We wensen jullie nog een fijn laatste stukje verlof en zijn blij dat we jullie binnenkort eindelijk terug in het echt kunnen ontmoeten.

Met sportieve groeten,

In maart waren we allemaal op weg om nog een paar sterke sportieve resultaten neer te zetten of gewoon een aantal plezante matchen te spelen. Wat het zou opgeleverd hebben, zullen we nooit weten want het seizoen kwam op een paar dagen tijd knarsend tot stilstand. Na de aanvankelijke focus op “in uw kot blijven”, losten de verschillende verbonden een voor een hun besluiten over het verdere verloop van de competitie. Zoals verwacht, werd het seizoen afgesloten en zijn er geen titels uitgereikt. Onze geplande uitstap naar Toverland viel eveneens in het figuurlijke water.

We mogen hen officieel dus geen kampioenen noemen maar MU11b en MU11c eindigen in hun reeksen toch netjes op de eerste plaats. De meisjes van MU11a en de vrouwen van Dames B hadden bovendien nog een bekerfinale in hun agenda staan die ze vastbesloten waren om te winnen. En recent kwam nog het heuglijke nieuws dat Dames C volgend seizoen in eerste gewest mag aantreden. Het was een leuk seizoen en al bij al hebben we het sportief dus ook zeker niet slecht gedaan.

We hebben er als bestuur voor gekozen om in de afgelopen periode vooral de officiële communicatie van verbonden en overheid door te geven zonder daar zelf veel aan toe te voegen. Ondertussen werk(t)en we in de luwte verder aan de voorbereiding van volgend seizoen. Hoewel er nog vraagtekens zijn bij het juiste verloop van de competitie, is het tijd om een aantal zaken in gang te zetten.

We willen vragen dat alle jeugdspelers hun truitje en broekje ten laatste 30 juni inleveren bij de ploegverantwoordelijke. Die mag de volle zak vervolgens bij Bas (Bloemenlaan 2) afleveren. Seniors die volgend seizoen niet meer ingeschreven zijn, brengen hun truitje en broek ook voor 30 juni binnen bij hun ploegverantwoordelijke. De andere seniors mogen hun tenue bijhouden.

Over ploegen, coaches en trainingen zullen jullie in de komende weken specifiek bericht krijgen van jullie coach of iemand van het bestuur. De laatste stukken van deze jaarlijkse puzzel moeten immers nog gelegd worden.

We kregen van sommigen al vragen en zijn blij te kunnen bevestigen dat het jeugdweekend eind augustus alleszins doorgaat. De jeugdspelers krijgen hiervoor een aparte brief.

Tot slot een datum die je alvast in je agenda mag aankruisen. Vrijdag 4 september trekken we ‘s avonds naar goede gewoonte de ploegfoto’s.

We wensen jullie een fijn verlof en hopen jullie binnenkort allemaal in goede gezondheid terug te zien in of rond de sporthal.

Met sportieve groeten (vanop een gepaste afstand),

Het bestuur

In samenspraak tussen Volley Belgium, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020. Dit betekent dus ook dat alle nog geplande organisaties meteen geannuleerd worden, dit voor zowel de jeugdreeksen als de seniorreeksen.

We betreuren deze beslissing te moeten nemen maar de gezondheid van ons spelers, speelsters, fans, trainers, vrijwilligers en officials mag nooit in gevaar gebracht worden.

MU11A hebben de finale bereikt van de gewestelijke beker. Ze hebben hun halve finalewedstrijd gewonnen met 1-3 op het veld van Volmar Ekeren. De finale wordt gespeeld op zondag 3 mei om 10 uur in sporthal 'De Komeet' in Lier.
Ook Dames B wist hun halve finale thuis te winnen met 3-0 tegen VC Sloep. Ze spelen eveneens op zondag 3 mei om 16 uur in Lier de finale.
MU15 A hebben een spannende halve finale achter de rug maar zijn jammer genoeg verloren met 3-1 in en tegen Mavoc Mechelen.
Dank aan de supporters.